Columbia FR-558-B Çakı İncelemesi - Bim - A101 Orijinal mi?


Columbia çakı son zamanlarda çeşitli halk marketlerinde satılmaya başlandı. Columbia çakı Bim ve A101 gibi marketlerde satılmaya başlandı. Birçok kişi bu ürünlerin orijinal olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değil. Bim Columbia Çakı orjinal mi?, teknik özellikleri, nerelerde kullanılır?, Bim Columbia Çakı fiyatı gibi birçok sorunuzun yanıtını deneyimlediğimiz üründen vereceğiz.

Orijinal ürün olması elbette kullanım kalitesini ve ömrünü uzatıyor lakin doğru kullanımda son derece önemlidir.

Columbia FR-558-B Çakı Bim, A101 Market

Bim marketlerin arada bir satışa sunduğu Columbia FR-558-B model çakılarının en belirgin farkı rengidir. Siyah kaplama olarak karşımıza çıkıyor. Bu da zamanla üzerindeki siyahımsı kaplamanın atacağı anlamına geliyor. Lakin olumlu yanı diğer modele göre var. Bu da domates vb. asitli yiyecekleri doğradığınız takdirde asitlenme olasılığını düşürüyor.

Columbia FR-558-B Çakı Teknik Özellikleri


  • Kapalı uzunluğu 12 Cm 'dir.
  • Açık uzunluğu 21 Cm'dir.
  • 125 gram ağırlığındadır.
  • 440C çelikten imal edilmiştir.
  • Bilemesi lazer ile yapılmıştır. 
  • Kilit sistemi vardır.
  • Poliüretan sert plastik kaplama sapı vardır.

Columbia FR-558-B Nerelerde Kullanılabilir?

Genellikle av için kullanılan bu çakı kamp ekipmanı olarakta kullanılabilir. Kemerinize takabileceğiniz klipsi ile yanınızda kolayca taşıyabilirsiniz. Magnezyum çubuğu sayesinde kolayca olmasa da mutlu son ile karşılaşacağınız bir ateş yakma ekipmanıdır. 

Bim Columbia Çakı Orijinal mi?

Columbia gibi dünyanın önde gelen bir markasının 25TL fiyatla çakı satacağını düşünmüyorsunuz umarım? Düşünebilirsiniz. Ürün orijinal lakin üretim yeri Türkiye'dir. Tanıtım amacıyla ülke içerisinde imal ediliyor. Bu yüzden de absürt vergi artışlarından çok etkilenmiyor. Ürün neredeyse maliyeti fiyatına satılıyor. Dediğim gibi bu ürünler aslında tanıtım amaçlı ürünlerdir. Normal satış fiyatları 80TL civarındadır. 2016 yılında piyasaya sürülen modeller 2017 yılında yerli mağazalarda satışa sunulmuştur.

Columbia FR-558-A ile Columbia-558-B Arasındaki Farklar

558-A ve 558-B arasında çok fazla fark yoktur. Teknik özellikleri neredeyse aynıdır. A serisi çelik üzerine kaplama olmayan çakılardır. B serisi ise siyah kaplaması vardır. Her iki çakının kullanım alanları da aynıdır. 

Columbia FR-558-A - Columbia 558-B İncelememiz

Yaklaşık 2 senedir kullandığım ürünlerdir. Çok yüksek performans beklemeden aldığım ürünlerin çokta kötü olduğu söylenemez. Aksine fiyatına göre performansı 5/4 puan alır. Kalın ve sert kılıfı, magnezyum taşının işlevselliğinin yüksek olması iyi bir avantaj. Meyve ve sebzeler başta olmak üzere herhangi bir gıda üzerinde kullandığınızda mutlak suretle sabunlu su ile iyice yıkayın. Aksi durumda pas görünümlü oksitlenmelerin oluşması 24 saat içerisinde oluşacaktır. 440C çelik olması büyük avantajdır. Bu tür çelikler yüksek karbon ve kromdan üretildiği için paslanmaz. Pas gibi gözüken noktalanmalarda oksitlenmedir.
25tl Columbia çakı işinizi fazlasıyla görecektir. Bushcraft yapıyorsanız kazıma olmasa da yontma işlemleri için ideal olabilir. Kolay kolay hasar görmeyecek ürün lazer bileme olduğundan yıllarca körelmeden kullanabilirsiniz anlamına geliyor. Columbia Bim yada A101 marketlerde denk geldikçe bu fiyatlar üzerinden alınabilir bir üründür.

Kalitesi7
Kullanım Alanı7
Dayanıklılık8
Ebat ve Ağırlık8

ETİKETLER

Columbia Bim Çakıları Columbia A101, Columbia Bim Çakı Yorumları, Columbia Şikayet, Columbia Bıçakları, Columbia Bıçak Yorumları, Columbia Bim Çakı Orijinal mi?, Columbia Çakı Modelleri, Columbia Çakı Nasıl Kapanır
7.8
Toplam Puan
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger]

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget