Antalya Adrasan Korsan Koyu Kamp Alanı

Korsan koyu birçok şehirde var. Google üzerinde de arama yaparsanız sadece Antalya bölgesinde karşınıza 2-3 farklı yer çıkmaktadır. Kampçıların uğrak yerlerinden birisi olarak bilinir. Manzarası, doğası, tabiatı son derece muazzamdır. Antalya Korsan koyu nerededir? Haritadaki hangi lokasyon doğru. Antalya Korsan Koyu ücretli mi veya ücretsiz kamp alanları nerededir? Sizler için yine kendi deneyimlerimden yola çıkacağım.


Antalya Korsan Koyu Nerededir?

Antalya'nın Adrasan bölgesinde yer alan Karaöz köyüne bağlıdır. Köyün merkezine yaklaşık 6-7km mesafede bulunan Korsan koyuna ulaşım özel araç, otostop çekerek yada yürüyerek gidilebilir.

Antalya Korsan Koyu Nasıl Gidilir?

Adrasan, Mavikent veya Kumluca taraflarını ilk olarak hedef almanız gerekmektedir. Bu üç bölgeden herhangi birisine geldikten sonra ulaşım kolaylaşır.

  • Kumluca 'dan Korsan Koyuna Nasıl Gidilir?

Kumlucanın merkezinden günün belli saatleri dolmuş seferi vardır. Akşam saatlerine doğru Karaöz köyüne, sabah ve gündüz saatlerinde ise Mavikent mevkine dolmuş mevcut. Karaöz köyünden sonra da yayan, otostop yada özel araç ile gitmeniz gerekir. Bu köyde taksi bulmanız neredeyse imkansız olabiliyor. Mavikent dolmuşlarına binerseniz de Mavikent Tabiat Ormanı önünde inersiniz. İndiğiniz yerin hemen karşısında bakkaliye var. Bakkalın yan yolundan düm düz devam edildiğinde 15km kadar sonra Korsan Koyu 'na varmış olursunuz. Mavikent sahil yolunda yol 2'ye ayrılıyor. Soldan hafif bir rampa çıkıyor. Rampayı devam etmeniz gerekir. Bölge halkı otostopa çok sıcak bakmasa da şansınıza kalmış bir durum.

önerilen rota

Benim size önerebileceğim rota aşağıdadır. Kumluca mevkiinden geliyorsanız müthiş bir sahil, dağlık ve bol manzaralı rotadır. Güzel fotoğraflamalar için bu rotayı izleyebilirsiniz. Harita üzerinde bu rotanın arasında papaz koyuna gelmeden de korsan koyu olarak işaretlenmiş bir yer var. Orası gerçek korsan koyu değildir.





























Mavikent tabiat ormanı - Karaöz köyü arasındaki 11km 'lik mesafeden sizlerle bazı görseller paylaştım. Yukarıdaki albümden de görebilirsiniz. En son ''Melanippe (Korsan Koyu) Gelidonya Feneri tabelasını Karaöz köyü girişinde göreceksiniz. Bu tabelayı takip edin yol sizi Korsan koyuna kadar götürecek. Bu tabeladan yaklaşık 5-6km sonra tekrar göreceksiniz ve bu kez sadece Gelidonya Feneri yazacak. Bu tabelayı gördüğünüzda sağdan hafif bir rampa inecek ve koya ulaşacaksınız. Koya inerken solda Korsan Kamping var. İster tesiste, isterseniz koyda gönül rahatlığı ile konaklayabilirsiniz.

KORSAN KOYU SIKÇA SORULAN SORULAR

  • Antalya Korsan Koyu Güvenli mi?

Aslında teknik olarak açık alanlarda güvenlik her zaman sıkıntılı bir hal alabiliyor. Korsan koyu çevre köylerden insanlarında ziyaret ettiği bir yerdir. Temkinli olmanızda fayda var elbette. Defalarca kez yalnız başıma kamp attım hiç sorun yaşamadım. Korsan koyu yaban hayvan var mı telaşına gerek yok. Bölgede yaban hayvanı yok. 

  • Antalya Korsan Koyu Aile Uygun mu?

Aile ile gidilebilecek alanlardan birisidir. Bölge sessiz ve sakindir lakin haftasonları piknikçiler akın ediyor. Haftaiçi sakinliğini haftasonları bulamayabilirsiniz. Bölgenin yoğun yağış aldığını, sıcak olduğunu unutmayın. Şubat ayında dahi kolay kolay üşümezsiniz.

  • Korsan Koyu Nasıl Bir Yer?

Doğası, tabiatı ile harika bir yerdir. Defalarca kez bıkmadan gidebilirsiniz. 2 kayalık arasında bulunan Korsan koyu yaklaşık 25-30 metre genişliğinde, 100 metre uzunluğundadır. Ufak bir yerdir. Zemini taşlı ve serttir. Birkaç hazır bank vardır. 

  • Korsan Koyu Sosyal Aktiviteler Nedir?

Bölge trekking için uygundur. Ayrıca dalgasız bir şekilde yüzmek içinde uygun. Doğa yürüyüşleri, tırmanış, keşifler yapabileceğiniz muazzam bir bölgedir. Yaklaşık 4km kadar mesafede yer alan Gelidonya Feneri ziyaret edilebilir. Likya yolunun geçtiği bu bölgeyi değerlendirmeden dönmeyin. Adrasan tekne turları düzenleyen tekneler de korsan koyu önünden geçiyor. Korsan koyu kamp için en ideal yerlerden birisidir.

KORSAN KOYU AVANTAJLARI                  DEZAVANTAJLARI             

✓ Doğa Harikası  
× En Yakın Market 6km
✓ Yüzülebilir 
× Otostop Sıkıntılı
✓ Ücretsiz 
× Piknikçiler Geliyor
✓ Telefon Çekiyor                                                     
















Bireysel Kamp
Aile Kampı
Doğa ve Tabiat
Ulaşım

İLGİLİ

Korsan Koyu Nerede?, Korsan Koyu Ulaşım, Korsan Koyuna Nasıl Giderim?, Korsan Koyu Yabani Hayvanlar, Korsan Koyu Yorumları, Adrasan Nasıl Giderim?, Adrasan Dolmuş, Korsan Koyu Dolmuş, Kumluca Mavikent Ulaşım, Kumluca Karaöz Ulaşım, Adrasan Korsan Koyu, Adrasan Nerede?, Korsan Koyu Market, Korsan Koyu Kamp Alanları, Korsan Koyu Ücretli mi?, Korsan Koyu Ücretli Kamp Alanları, Korsan Koyu Karavan, Korsan Koyu Telefon Çekiyor mu?, Korsan Koyu Likya Yolu, Gelidonya Feneri Nerede?, Gelidonya Feneri Nasıl Gidilir?, Gelidonya Feneri Ulaşım, Gelidonya Feneri Kamp Alanları, 
8.8
Toplam Puan

Yorum Gönder

[blogger]

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget