Adana Gezilecek Yerler - Adana Gezi Rehberi


Adana, 2 milyonu aşkın nüfusu ile ülkemizin ilk sıradaki şehri unvanını taşımaktadır. Adana denildiğinde akla ilk gelen şey her ne kadar kebap olsa da, yerli turist olarak gidip mükemmel keşifler yapabileceğiniz bir yer olduğunu göreceksiniz. Adana gezi rehberi ile nereleri gezmeli, nerede ne yemeli gibi birçok soruya yanıt bulabilir ve geçireceğiniz zamanı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.
Adana Ulu Camii
Adana’nın tarihi camilerinden birisi olan Ulu Camii, 16.Yüzyıldan günümüze ulaşmıştır. Ramazanoğulları Camii olarak da bilinen tarihi yapı,1988 yılına kadar şehrin en büyük camisi olarak biliniyordu. Ulu Cami 1509 yılında Halil Bey tarafından yaptırılmaya başlanmış, 1541 yılında ise Piri Mehmet Paşa tarafından tamamlanmıştır.
  • Adana Ulu Camii Nerede? Nasıl Gidilir?
Adana çarşısından kalkan otobüslere binerek rahatlıkla Ulu Camiye ulaşım sağlayabilirsiniz. Saat kulesinin hemen yanında yer alan Adana Ulu Camiye Yağ Camii otobüsleri ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Adana Tren Garı

Şehrin en meşhur yerlerinden birisi olan Adana Tren Garı, 1912 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştı. Yaklaşık 450,000 metrekare büyüklüğüne sahip olan tren istasyonunda; lojmanlar, gişeler, yolcu bekleme salonu, danışma ve emanet alanları yer alıyor. Adana Tren İstasyonu ile yolculuk yapmak isteyen kişiler Adana-Mersin-Adana istikametinde yolculuk yapabilirler. İstasyondan yapılan sefer sayısı ise ortalama 60 civarındadır.
  • Adana Tren İstasyonu Nerede? Nasıl Gidilir?
Adana tren istasyonuna şehrin neredeyse her yerinden otobüsle ulaşım sağlanabilmektedir. Şehrin merkezine oldukça yakın olan gara, merkezden 150 metre yürüme mesafesi sonrasında otobüs ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Adana Büyük Saat Kulesi

Şehrin Seyhan ilçesinde yer alan meşhur saat kulesi, Adana’nın simgelerinden birisidir. Yaklaşık 32 metre uzunluğunda olan saat kulesi, Türkiye’nin en büyük saat kulesi olma özelliğine de sahiptir. 1881 yılında Adana valisi Ziya Paşa tarafından yapımına başlanan kule, 1882 yılında Vali Abidin Paşa tarafından tamamlatılmıştır.
  • Adana Büyük Saat Kulesi Nerede? Nasıl Gidilir?
Adana Seyhan Ali Münif Yeğenağa Caddesi üzerinde yer alan saat kulesine, şehrin her yerinden toplu taşıma ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Adana Bebekli Kilisesi

Asıl ismi Aziz Pavlus Kilisesi olan yapı, Adana’nın tarihi güzelliklerinden birisidir. 1880’li yıllarda yaptırılan yapı, İtalyan Katolik Kilisesidir. Kilisenin en büyük özelliği ise, üzerinde yaklaşık 2,5 metre boyunda olan Meryem Ana heykelidir. Meryem Ana heykelinin bebeğe benziyor olması, Bebekli Kilisesi ismini almasındaki en büyük etken olmuştur. Adana gezi rehberi içinde mutlaka olması gereken kilise, haşmeti ve görkemiyle görsel bir şölen sunmaktadır.
  • Adana Bebekli Kilisesi Nerede? Nasıl Gidilir?
Adana’nın Seyhan ilçesi Tepebağ mahallesinde yer alan kilise, 27046. Sokaktadır. Seyhan ilçesine ulaştıktan sonra, meydanda bulunan toplu taşımalar ile rahatlıkla kiliseye ulaşım sağlayabilirsiniz. Adana Bebekli Kilisesi ziyaret saatleri ise Pazartesi, Çarşamba, Cumartesi günleri 14:00 – 16:00 arasıdır.

Adana Atatürk Evi/Müzesi

Atatürk, şehre 9 kez gelmiş ve 5 ayrı yerde konaklamıştır. Bu gelişlerden ikinci ve üçüncü olanlarında konakladığı Tepebağ Konağı, günümüzde Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi olarak hizmet vermektedir. Müze içerisinde Atatürk’e ait resimler, dönem gazeteleri, Kuvayı Milliye dönemine ait eşyalar görebilirsiniz. Müze 19.yüzyılda yapılmış, iki katlı bir yapıdır. Müzeyi ziyaret etmek isteyenlerden herhangi bir giriş ücreti talep edilmemektedir.
  • Adana Atatürk Evi/Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir?
Adana’nın Seyhan ilçesinde yer alan müze, Kayalıbağ mahallesine bağlıdır. Seyhan ilçesine ulaşım sağlamanızın ardından, bölgeden kalkan Barkal dolmuşlarına binerek rahatlıkla müzeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Adana Atatürk Evi Müzesi ziyaret saatleri ise Pazartesi hariç 08:00 – 17:00 arası olarak belirtilmektedir.

Adana’da Ne Yenir?

Adana denildiğinde herkesin aklına gelen ilk şey elbette kebap olmaktadır. Meşhur kebapları ile turistlerin ilgisini çekmeyi başaran Adana, farklı lezzetlere de ev sahipliği yapıyor. Adana gezisi yapan kişilerin tatmadan dönmemesi gereken lezzetler arasında; Adana Kebabı, Adana Ciğeri, Bici Bici, Cezerye Tatlısı, Fellah Köftesi, Şırdan, İçli Köfte, Hint İnciri ve Şalgam yer almaktadır.

Adana’dan Ne Alınır?

Adana ziyaretiniz sonrasında sevdiklerinize hediye almak isterseniz, tercih edebileceğiniz en iyi seçeneklerden birisi Kartepe kilimidir. Çarşı ve pek çok yerde bulabileceğiniz Kartepe kilimleri haricinde; Şalgam, helva, Adana magnetleri almayı tercih edebilirsiniz.
Adana gezilecek yerler, Adana merkez, Adana börek, Adana tarihi, Adana’ya nasıl gidilir, Adana rehberi, Adana kebabı,


Etiketler: adana camiler, adana da gezmek, adana gezi dünyası, Adana gezilecek yerler, adana müzeler, adana ulaşım, adanada nerelere gidilir,
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger]

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget