Otostop İle Yolculuk Güvenli mi Bildiklerinizi Unutun!

Otostop yolcuğu konusunda birçok kişinin güvenlik açısından tedirgin olduğunun farkındayız. Aracına bindiğimiz kişileri tanımadığımız gibi ülke gündeminden düşmeyen kötü haberler illa ki güvenlik konusunda bizleri düşündürüyor. Fakat Otostop yolculuğu yapmanın püf noktaları vardır. Unutmayın ne sizler maceraperestsiniz ne de aracına bindikleriniz kötü insanlar!

Otostop Nedir?
Otostop, profesyonellik ve detay isteyen ekonomik bir yolculuk modelidir. Rastgele bir maceraya atılmak değildir. Otostop çekmek basit bir el kaldırmak değil, araç sahibine güven hissettirecek bir işarettir.

Otostop Çekmenin Püf Noktaları
Bir köpeği gördüğünüz zaman ona korktuğunuzu hissettirmeyin derler. Bu kendinizi güvende hissetmeniz için iyi bir yoldur. Otostop çekerken de aracınıza bineceğiniz şoförlere yada araç içerisindeki diğer insanlara tedirginliğinizi hissettirmeyin. Kötü niyetli bir şoför sizin için zaten durmayacak ve yoluna devam edecektir. Eğer bir araç sizin için durduysa sizi bir yere ulaştırmak içindir. Unutmayın yalnız şoförler kendilerine yol arkadaşı edinmek için duracaktır.

Otostop yolculuğu güvenli mi denildiğinde birçok kişi size güvenli değil diyecektir fakat unutmayın sizde aracın şoförüyle aynı durumdasınız. O da durmak istediğinde sizin için hırlı mı hırsız mı diye endişe taşımaktadır.

Kamyon ve Tır Şoförleriyle Yolculuk
Günümüzde en tehlikeli yöntemlerin arasında gösteriliyor olsa da aslında en kolay ve en güvenli şoförlerdir. Uzun yol şoförleri dediğimiz kamyoncular ve tır şoförleri aslında hiçte bahsedildiği gibi kötü değildir. Unutmayın ki onlar uzun yollar üzerinde binlerce insanı gitmek istedikleri yerlere ulaştıran iyi amcalardır.
Tır şoförleri onlarca yıllık meslek hayatlarında binlerce insanı ağırlarlar. Genellikle yollarda yalnız olduklarından sizler için duracaklardır. Tır şoförleri otostop için güvenli mi sorusuna en iyi alternatiflerden birisidir diyebiliriz.

Aile İle Yolculuk Etmek
Genellikle binek araç dediğimiz araçları durdurmak oldukça zordur. Araç içerisinde aile ile seyahat edenler genellikle ailelerinin güvenliğini tehlikeye atmamak için durmaz. Fakat aralarında illa ki tereddüt içerisinde duracak olanlarda vardır. Otostop çekmenin püf noktaları arasında en önemli durum kendinizi bilmeniz ve kendiniz kadar şoförlerinde sizin kadar tedirgin olabileceğini unutmamaktır.


Etiketler: Otostop Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Otostop Çekmek Güvenilir mi, Otostop Çekmenin Püf Noktaları, Otostop Nasıl Çekilir?, Otostop Nedir?, 

Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger]

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget