Decathlon Forclaz 500 Trekking 0 Derece Uyku Tulumu

Forclaz 500 Trekking 0° Uyku Tulumu İnceleme


Kış aylarında doğru uyku tulumunu seçmek kuşkusuz rahatlığın en önemli etkenlerinden birisidir. Decathlon Forclaz uyku tulumları arasında maalesef extreme soğuklara karşı uygun bir tulum bulunmamaktadır. Konforu 0° olan Forclaz 500 Trekking 0° Uyku Tulumu hakkında sizlere deneyimlerimizi paylaşalım.

Özellikleri

  • Isı Yalıtımı
  • Dayanıklılık
  • Extreme -5° Erkek
  • Konfor 0° Erkek
  • Extreme 0° Kadın
  • Konfor 5° Kadın
  • Polyester

Forclaz 500 Trekking 0° Uyku Tulumu Genel Özellikleri

Sıfır derece ve üzeri için uygunluk testi yapılan bu tulumu sizler için kadın ve erkek olarak ayrı ayrı farklı bölgelerde test ettik. Decathlon’da satılan bu ürün için önerilen hava durumu sıcaklığı sıfır derecedir. Maksimum -5 dereceye kadar koruma sağlandığı ifade ediliyor. L bedende: Ağırlık 1,67 kg 13,3 litre hacimli olarak biliniyor. Peki deneyimimiz sonucu ne ile karşılaştık.

1.Test Aşaması Kaz Dağları : Uyku tulumunu ilk olarak Aralık 2018’de Kaz Dağları bölgesinde test ettik. Yağmur ve hafif rüzgar vardı. Termometre -1 dereceydi ve olağanüstü bir sıcaklık ile ürün kendisini göstererek tam puan aldı.
Uyku tulumunu maksimum -5 termal içlik ile kullandık. Üzerimizde herhangi bir ekstra kıyafet yoktu. Bu hava sıcaklığında aynı şekilde bayan kullanıcılarda rahatlıkla kullanabilir.

2.Test Aşaması Gebze Ballıkayalar : Aralık ayının sonlarına doğru Gebze’ye bağlı Ballıkayalar tabiat parkında ürünü -1 derecede test ettik. Ürün buradaki hava şartlarında da geçerli notunu aldı. Bayanlar içinde çok konforlu olmasa da bu hava sıcaklığına bu bölgede biraz dayanıklılık gösterebilir. Önerimiz en az -5 termal içlikler kullanılması.

3.Test Aşaması İstanbul Ömerli : Bu kez İstanbul Ömerli bölgesinde test ettiğimiz uyku tulumunda hava sıcaklığı -3 ‘di. Yine aynı şekilde -5 termal içlikler ile maksimum sıcaklık sağlayan Decathlon Forclaz 500 Trekking 0° Uyku Tulumu burada da tam puan aldı. Test edilen hava koşulları Aralık 2018 Yağmurlu, rüzgarlı hava..

4.Test Aşaması Kocaeli Kuzuyayla : Gündüz -7 gece yarısında -13 ‘ü bulan hava durumunda test ettiğimiz ürün biraz şartların zorlanmasına neden oldu. -5 termal içlik, hava alan kumaştan imal edilmiş polar içli pantolon ve yine hava alan kumaştan elde edilmiş polar ile extreme kabul edebileceğimiz bir hava şartları altında ürün yine başarısını gösterdi. Konforlu olmasa bile bu şartlarda ürün donma aşamasına geçilmesine müsaade etmedi. Fakat bayanların bu havada bu uyku tulumu ile rahat etmeleri, geçerli bir konforu almaları mümkün değil. Yine de karlı bir kamp altında uyku tulumunun erkekler için iyi bir sonuç çıkardığını söylemek mümkün. Test edilen hava koşulları Aralık 2018 kar yağışlı 1.5metre kar.

5.Test Aşaması Uludağ Çobankaya : Artık şartları ulaştırabileceğimiz en son noktaya getirdik. Termometre gece yarısını gösterdiğinde -19 ‘du. Ürün bu hava şartlarında başarılı bir sonuç veremedi. Her ne kadar ısıtıcılar kullanılarak test edilse de yoğun kar yağışı, rüzgar ve soğuk maalesef bu extreme durumu karşılayamadı.

Etiket: Decathlon Uyku Tulumları, Decathlon Uyku Tulumu Yorumları, Ekipmanlar, Forclaz Uyku Tulumu Yorumları,

Dayanıklılık
Isı Yalıtımı
Ağırlık
Ebat

ÖZET

Performansı son derece iyi olan Forclaz 0 derece trekking uyku tulumu kullanılabilir. Fakat fiyat bazında bakıldığında ürünü tam olarak karşılamamaktadır. Mevcut teknik özelliklerine bakarsak ürünün fiyatının pahalı olduğunu söylemek mümkün.
8.5
Toplam Puan
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger]

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget