Arpenaz 3 Fresh & Black Çadır İncelemesi

Arpenaz 3 Fresh & Black serisi kuşkusuz kampçıların milli çadırı haline geldi. Decathlon tarafından satılan Quechua marka bu çadırı uzun zamandır kullandım ve sizler için deneyimlerimi, nasıl kullanılması gerektiğini paylaşacağım.

Arpenaz 3 Fresh & Black Çadır Kurulumu

Son derece basit bir kurulumu vardır. Çadır zemin brandası, üst branda ve pollerlerden oluşuyor. Çadır kurulumunda dikkat etmeniz gereken şey çadırın zemin brandasının dört bir tarafında bulunan poller kancalarıdır. Çapraz olarak takılan pollerlerin iç kısımlarına kaçan çamur, karlı havalarda kar kancaya tam olarak geçmesini engeller. Bu durumda da çadırın brandasını serdiğiniz zaman köşeler tam oturmaz. Çok ciddi bir sorun değildir fakat rüzgarlı havalarda rüzgarın rampa etkisini düşürecektir. Bu yüzden çadırınızı kurduğunuzda pollerlerin içerisinde çamur, kar olmamasına dikkat edin. 

Arpenaz 3 Fresh & Black Teknik Özellikleri

Çadır 3 kişiliktir. Fakat maksimum 2 kişi kalabilirsiniz. Eğer sınıra dayanırsanız çadırın bagajı olmadığından eşyalar ile müthiş bir sıkışıklık yaşanır. Kişi kapasitesi genelde 3 mat yanyana neredeyse sıfır derecede olursa sığar. Önerilen maksimum kişi sayısı 2 dir. 

Quechua Arpenaz 3 Fresh & Black
  • Ağırlık : 3.2kg
  • Boyut : 190 X 200
  • Yükseklik : 121cm
  • Kılıf boyutu: 57 X 16 X 16 cm
  • Litresi : 14.6lt
  • Su Geçirmezlik : 4 saat boyunca 200L/m²/sa su. 2000 mm kalınlığında PU kaplama polyester dış tente,120 g/m² polietilen zemin matı, ısıyla yapıştırılmış su sızdırmaz dikişler. Dış tentenin altında yer alan odanın nefes alan polyester bileşeni sayesinde dış tentenin iç yüzeyinde biriken su damlalarının rutubet oluşturması önlenir.
  • Rüzgar Testi : 40 km/sa hızla esen (5 şiddetinde)
BİLEŞENLER
KEMER  
95.00% Cam Elyafı (FG), 05.00% Alüminyum
İÇ ODA
45.00% Polyester, 55.00% Polietilen
DIŞ KUMAŞ
85.00% Polyester, 15.00% Poliüretan
TAŞIMA ÇANTASI
85.00% Polyester, 15.00% Poliüretan

YIKAMA ÖNERİLERİ
Yıkamayınız
Yıkamayınız
Beyazlatıcı kullanmayınız
Beyazlatıcı kullanmayınız
Tamburlu kurutma yapmayınız
Tamburlu kurutma yapmayınız
Ütülemeyiniz
Ütülemeyiniz
Kuru temizleme yapmayınız
Kuru temizleme yapmayınız

FAYDALARI

TAKMA / ÇIKARMA KOLAYLIĞIKendi kendine ayakta duran yapı. Direkler sayesinde kolay kurulum.
KAPASİTE190 X 200 cm oda. Kullanılabilir maks. yükseklik: 121 cm.
TAŞIMA KOLAYLIĞIKılıf boyutu: 57 X 16 X 16 cm / 14,6 L Ağırlık: 3,2 kg.
ISI AZALTMA YHavalandırmalı, sineklikli ve iyi uyuyabilmeniz için Fresh & Black kumaşlı.
KARANLIKPatentli FRESH & BLACK dış kumaş: Gün ortasında bile %99 karanlık.
SAĞLAMLIK5 şiddetinde rüzgara (40 km/sa) dayanıklı: Rüzgarlı döner platform testi onaylı
SU GEÇİRMEZLİK2 yıl garanti.


SAKLAMA ÖNERİSİSaklama: Kullandıktan ya da temizledikten sonra, koku ya da küf oluşmasını önlemek için iyice kuruduğundan emin olun.


ARPENAZ 3 FRESH & BLACK İNCELEMEMİZ

Decathlonun bugüne dek piyasaya sürdüğü en iyi çadırlardan birisidir. 2019 yılı liste fiyatı 449.99₺ 'dir. Çadırın iç kısmındaki teflon kaplama sayesinde özellikle yaz aylarında güneşin etkisi azalıyor. Karanlık olması büyük avantaj. Yoğun yağış altında da son derece iyi bir performans sağlamaktadır. Fiyatını karşılayan ve kampçıların milli çadırı haline gelen Arpenaz 3 Fresh & Black kalitesini konuşturuyor. Gayet kullanışlı çadırın dezavantajları da bulunuyor. Satır satır bunları sıralamak gerekirse;

AVANTAJLARI                                       DEZAVANTAJLARI             

✓ Işığı Geçirmiyor  
× Yüksek Rüzgara Karşı Dayanıksız
✓ Su Geçirmiyor
× Bagajsız
✓ Geniş Çadır
× Hava Sirkülasyonu Zayıf
✓ Sağlam Branda
× 4 Mevsim Değil

Kullanım ipuçları :  Öncelikle belirtmek gerekirse tamamen deneyimlediğimiz ve maksimum performan nasıl sağlanır bunun üzerinde sizlere biraz ipucu vereyim. Çadırın dezavantajlarını sıraladım ve bu dezavantajları avantaja çevirebiliriz. 

Aşırı rüzgarlı havalarda çadırın kullanımının uygun olmadığını belirttik. Hava şartları kuşkusuz deformasyona neden olacaktır. Bu yüzden rüzgarı olabildiğince az hissedebileceğiniz sote alanlara çadırınızı kurmanızı öneririm. Eğer kar kampı atıyorsanız ve çevrede rüzgar varsa mutlak suretle karın ortasını çadırınızın sığacağı kadar kazın ve içerisine yerleştirin. Eğer kar kazılacak kadar yüksek değilse çadırınızın etrafına kardan bloklar örebilirsiniz. 

Bagajsız olması aslında dezavantaj değil. Çadırı 3 kişi değilde 2 kişi kullanırsanız kullanım alanı size fazlasıyla yetecektir. 

Hava sirkülasyonunun zayıf olduğu sıkça duyulan bir şikayettir. Özellikle kış aylarında içerideki havanın dışarı tam anlamıyla çıkmaması içerideki oksijen miktarını düşürmektedir. 1 veya 2 kişi çok fazla sorun yaşatmamaktadır. Ayrıca çadır içi ısısını da yükseltmektedir. Yaz aylarında ise mutlak suretle ön fermuarı açık bırakın. Sabaha karşı müthiş bir sıcaklık ile ter içerisinde uyanırsınız. Eğer ön fermuarı açık, sinekliği kapalı tutarsanız biraz olsun işiniz görülür.

Arpenaz 3 Fresh & Black 4 mevsim mi sorusuna aslında çok net bir yanıt vermek mümkün değil. Çadırı dört mevsimde kullandım. Hiçbir şekilde sorun yaşamadım. Tabi ki dezavantajları avantaja çevirerek kış aylarını bertaraf etmeyi başardım. -13  Kuzuyayla ve -17 Uludağ gibi yerlerde başarılı sonuç aldım.



Kurulum
Dayanıklılık
Kış Ayları
Kapasite

Etiketler

Arpenaz 3 Fresh & Black kullanıcı yorumları, Quechua Arpenaz 3, Arpenaz 3 yorumları, Arpenaz 3 Fresh & Black YorumlarıArpenaz 3 şikayetleri, Arpenaz 3 nasıl bir çadır?, Arpenaz 3 Fresh & Black kurulum
8.8
Toplam Puan
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger]

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget